Melassi mikrobiliuosten aktivoimiseen, on koostumukseltaan hunajamaisen paksuaa nestettä. Se valmistetaan hellävaraisesti ja saadaan sivutuotteena ruokosokerintuotannosta.
Se koostuu vähintään 46% sokerista (sakkaroosi, glukoosi, fruktoosi) ja sisältää myös tärkeitä mineraalia, vitamiineja, hivenaineita, orgaanisia happoja ja raakatuhkaa.
Melassin koostumus on kuin hunajaa mutta ilman kiteyttämistä. Tämä tekee siitä ihanteelliseksi lähdeksi mikro-organismien ravinnoksi ja käytetäänkin fermentoitaessa nokkosvettä, tai kun halutaan aktoivoida Tohtorin EM Kantaliuosta, eli valmistetaan EMaa tai bokashirouhetta. Fermentoimiseen käytetään vain sokeriruo’osta tehtyä melassia.
Käyttö
Mikrobiliuosten aktivoimiseen.
Käytetään esimerkiksi yhdessä Tohtorin EMa mikrobiliuoksen kanssa, kun halutaan tehdä hyväntuoksuista nokkosvettä. Lue lisää www.bokashigarden.fi
Lisätieto:
Elintarvikelaatuinen melassi ei ole meillä rekisteröity elintarvikkeeksi, joten tuotetta ei myydä elintarvikelaatuisena.





Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.