Svartkumminfrön, även kända som nigellafrön, är små svarta frön med en mycket smak och doft. De används både som krydda och som naturläkemedel, och är särskilt populära i indisk och mellanösternmat.
Användning:
Matlagning: Svartkumminfrön har en pepprig, lätt bitter smak och används som krydda i bröd, curryrätter, naanbröd och andra bakverk. De kan rostas för att framhäva smaken.
Hälsa: Svartkumminfrön och olja har traditionellt använts som naturläkemedel och är rika på antioxidanter, omega-3 och omega-6 fettsyror samt vitaminer och mineraler.
Ingredienser
100 % svart kumminfrö* (*ekologiskt odlade)
Allergener
Kan innehålla spår av senap
Förvaring
Förvaras svalt, torrt, helsi i ett lufttätt kärl och skyddat från ljus. Klumpar kan förekomma efter en långvarig lagring.
Ursprungsland Egypten
Importör Viidakkotohtori





